szkoła

 

A A A

25 kwietnia 2013 r. w naszej szkole odbył się Międzyszkolny  Konkurs "Najlepszy uczeń w zawodzie kucharz"- pod hasłem "Po prostu pyszne - desery zestalane i niezestalane". Była to IX edycja konkursu. W konkursie wzięło udział 12 zawodników z pięciu małopolskich szkół gastronomicznych.

Potrawy były oceniane przez jury w składzie: Leszek Kawa, Wojciech Wołosowski, Bartosz Kwiatkowski, Robert Pawlik, Damian Wajda - Winiarnia "Lippóczy Pince" Sztyler i Hegedűs, Piotr Rydz - mistrz cukiernictwa, Monika Golonka - hotel "Willa Krzyska", Marek Galica - Szef kuchni restauracji w Zakopanem.

ZWYCIĘŻYŁ REPREZENTANT NASZEJ SZKOŁY Kamil Kurczab, serwując "suflet z kasztanów na musie z gruszek w asyście musu czekoladowego w sosie serowym" oraz "mus z pitahaya na sosie mango w koronie karmelowej". Drugie miejsce  zajęła reprezentantka Zespołu  Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Ciężkowicach - Marta Stanuch. Trzecia była Magdalena Kacprzak z Zespołu Szkół  Gastronomicznych nr 2 w Krakowie.

GRATULUJEMY WSZYSTKIM LAUREATOM! Konkurs zorganizowały prof. Elżbieta Teper i prof. Agnieszka Jarzwiec

ZDJĘCIA