szkoła

 

A A A

24 września 2013 r. w naszej szkole przeprowadzone zostało szkolenie: "Na ścieżce turystyki kulinarnej" zorganizowane przez Agencję Rynku Rolnego. Szkolenie odbyło się w dwóch etapach: 1. prezentacja dania regionalnego pozyskanego od mieszkańców regionu tarnowskiego lub sądeckiego 2. sporządzanie potraw pod kierunkiem P. Wojciecha Wołosowskiego z produktów regionalnych posiadających certyfikat unijny W komisji oceniającej poczynania młodzieży z ramienia ARR był P.Tomasz Latocha, p. Marek Galica przedstawiciel stowarzyszenia kucharzy małopolskich i cukierników, przedstawiciel firmy STALGAST oraz P. Wojciech Wołosowski szef firmy COOK. W szkoleniu brała udział młodzież klas: IITK, IIITK, IIITL IIIDG, IV TK, IVEK. Rywalizację wygrał zespół Małgorzata Wesołowska IITK, Natalia Wrona IIITK, Beata Ciastoń IITK.