szkoła

A A A

W dniu 25 lutego 2013 r. odbył się szkolny konkurs gastronomiczny „Najlepszy uczeń w zawodzie kucharz" zorganizowany przez Aleksandrę Szczygiełek, Elżbietę Stachurę oraz Agnieszkę Kozioł.

Tym razem uczestnicy mieli za zadanie wykonać potrawę z ryb. W konkursie wzięło udział 8 osób, a ich zmagania oceniała komisja składająca się z zaproszonych nauczycieli, a także samych organizatorów konkursu.

Na pierwszym miejscu oceniono potrawę Dawida Drewniany z klasy 3 TK, który przygotował „Łososia wędzonego dymem herbaty z sosem pomarańczowym, panierowaną mozzorellą i sałatką indyjską". Drugie miejsce zajął Marcin Małek z klasy 2 zk sporządzając „Pstrąga marchewkowo –miętowego". Natomiast  Beata Ciastoń z klasy I TT ze swoim „Lasagne z rybą i mix sałat z pomarańczą" uplasowała się na trzecim miejscu.

Galeria