Uczennice klasy 3BC – Oliwia Sulimka i Julia Zubrzycka zdobyły III miejsce w konkurencji „Zainspirowani dziedzictwem cukierniczym Małopolski” podczas konkursu RegioSkills Małopolska 2025/2026!
W tej kategorii w pierwszym etapie rywalizowały, aż 22 drużyny, spośród których do finału zakwalifikowało się 6 najlepszych zespołów. W finale nasze reprezentantki stanęły na podium, zajmując zaszczytne III miejsce!
Podczas konkursu Oliwia i Julia przygotowały wyjątkowy monodeser, który zachwycił smakiem, estetyką i kreatywnością. Ich deser składał się z: sablé kakaowego, musu sernikowego, żelki śliwkowej, ganaszu z białej czekolady z wędzoną śliwką, a całość została zamknięta w błyszczącej polewie lustrzanej – prawdziwe dzieło sztuki cukierniczej!
Serdecznie gratulujemy za pasję, zaangażowanie i ogromną kreatywność. Wasz sukces to powód do dumy dla całej naszej społeczności szkolnej.
A. Migdał








