W dniu 19.11.11 w Zespole Szkół Ekonomiczno –Gastronomicznych w Tarnowie odbył się ósmy konkurs szkół gastronomicznych ,,Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz’’.
LP. |
Imię i nazwisko uczestnika |
Imię i nazwisko nauczyciela opiekuna |
Nazwa szkoły |
1. |
Joanna Magiera Marta Furtak |
Marta Lach - Mruk |
Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bobowej |
2. |
Agnieszka Bartoszek Wojciech Kras |
Anna Truchan |
Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Ignacego Jana Paderewskiego w Ciężkowicach |
3. |
Natalia Grudzień Przemysław Wierzbicki |
Jolanta Kuboń
|
Zespół Szkół Ekonomiczno – Ogrodniczych im. Tadeusza Kościuszki w Tarnowie |
4. |
Justyna Haluch |
Małgorzata Maniak |
Zespół Szkół Zawodowych im. Kazimierza Pułaskiego w Gorlicach |
5. |
Kamil Olejnik
|
Anna Węgrzyn |
Zespół Szkół Licealnych i Gastronomicznych im. Jana Pawła II w Wojniczu |
6. |
Daniel Cępa Dawid Wróbel |
Marta Wiejowska |
Zespół Szkół w Czchowie |
7. |
Łukasz Dobek Tomasz Kata |
Alicja Wcisło |
Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie |
8. |
Daniel Tęcz Sławomir Białek |
Marzena Woźniak – Paul Agnieszka Domagała |
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Tarnobrzegu |
9. |
Justyna Pędrak Ewelina Hebda Dawid Drewniany Mateusz Rzońca Dominik Leżoń |
Elżbieta Teper Maria Kawa
|
Zespół Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych im. Józefa Piłsudskiego w Tarnowie |
Lista kucharzy biorących udział w pracach jury:
Mateusz Gacek – Restauracja „Wiedeńska”
Krzysztof Wróbel – Restauracja „Pasaż”
Monika Golonka – „Willa Krzyska”
Artur Kochański – Gastro Consulting
Artur Kicinski – Hotel „Park Inn”
Damian Burda – Restauracja „Wesele”
Michał Henzel – Gastro Pack
Andrzej Kudłacz – Restauracja „Paese”
Wojciech Wołosowski – hotel „Sezam”, Firma
Konkurs: Najlepszy uczeń w zawodzie kucharz: „Bankietowe małe co nieco” - Zestawienie punktowe
LP |
Imię i nazwisko uczestnika |
Numer wylosowanego stanowiska |
Nazwa szkoły |
Ilość zdobytych punktów |
1. |
Joanna Magiera |
12 |
Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bobowej |
222 |
2. |
Marta Furtak |
18 |
235 |
|
3. |
Agnieszka Bartoszek |
1 |
Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Ignacego Jana Paderewskiego w Ciężkowicach |
239 |
4. |
Natalia Grudzień |
19 |
Zespół Szkół Ekonomiczno – Ogrodniczych im. Tadeusza Kościuszki w Tarnowie |
143 |
5. |
Przemysław Wierzbicki |
17 |
|
|
6. |
Justyna Haluch |
5 |
Zespół Szkół Zawodowych im. Kazimierza Pułaskiego w Gorlicach |
221 |
7. |
Kamil Olejnik |
6 |
Zespół Szkół Licealnych i Gastronomicznych w Wojniczu |
128 |
8. |
Daniel Cępa |
11 |
Zespół Szkół w Czchowie |
137 |
9. |
Dawid Wróbel |
14 |
194 |
|
10. |
Tomasz Mierzwa |
7 |
Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie |
185 |
11. |
Tomasz Kata |
16 |
185 |
|
12. |
Daniel Tęcza |
8 |
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Tarnobrzegu |
159 |
13. |
Sławomir Białek |
3 |
166 |
|
14. |
Justyna Pędrak |
15 |
Zespół Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych im. Józefa Piłsudskiego w Tarnowie |
178 |
15. |
Ewelina Hebda |
10 |
191 |
|
16. |
Dawid Drewniany |
4 |
185 |
|
17. |
Mateusz Rzońca |
9 |
148 |
|
18. |
Dominik Leżoń |
2 |
171 |
W podsumowaniu konkursu P. Wojciech Wołosowski podziękował młodzieży za udział w konkursie. Każdy konkurs jest kolejnym etapem nauki w drodze do osiągnięcia sukcesu zawodowego, każdy uczestnik to wygrany , bo ma możliwość zdobywania kolejnych arkan w zawodzie kucharz. Rady udzielane młodym adeptom sztuki kulinarnej są bardzo cenne a umiejętność ich wykorzystania w dalszej nauce przyniesie pozytywne efekty.
Elżbieta Teper i Agnieszka Jarzwiec