szkoła

 

A A A

Konkurs gastronomiczny „Jajko żurek i mazurek” rozstrzygnięty. Konkurs wzbudził duże zainteresowanie, w zmaganiach wzięło udział 27 uczniów. Trzeba przyznać, że wybór był dość trudny, wszystkich z chęcią byśmy nagrodzili za to, że zdecydowaliście się uczestniczyć w konkursie w tak trudnym czasie. Brawo za aktywność i odwagę! Uczniowie musieli wykazać się kreatywnością, aby receptura oraz etap pracy udokumentowane na zdjęciach, przekonały jury do wyjątkowości ich dzieła . Oceny prac dokonano w dwóch kategoriach - potrawy wielkanocne słone i słodkie.

Wyniki oceny potraw przez jury konkursowe przedstawiają się następująco:
Kategoria wyroby słone:
I miejsce - Olivier Kijak 2BK
II miejsce - Natalia Bulaga II TDG
III miejsce - Łucja Plebanek I TD
Wyróżnienie - Oliwia Szczerba IIITD
Kategoria wyroby słodkie:
I miejsce ex aequo - Marcin Grzegórzko III TD i Tomasz Wantuch IV DH
II miejsce ex aequo - Roksana Stelmach IITDG i Kamila Kwaśna IIITT
III miejsce – Dorota Biała 1 BC
Wyróżnienie - Justyna Kozioł 2 BC, Izabela Stanek IIITD, Aleksandra Biga III TT, Dawid Rymanowski 2 BC

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy, zwycięzcom gratulujemy!

Galeria

Zespół Przedmiotów Gastronomicznych