szkoła

 

A A A

Zgodnie z Rozporządzeniem MEiN od dnia 22 marca 2021 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych zostaje wprowadzone dalsze ograniczenie nauki stacjonarnej:
- klasy, które dotychczas miały naukę zdalną – bez zmian,
- klasy: III TF, III TM, II ER, II TEG, III TT, III TD, II TD – przechodzą na tryb zdalny,
- klasy III TE, II TMG – realizują praktykę w sposób zdalny,
- klasy branżowe: 1BC, 2BC, 3BC, 2BK, 2BKG, 3BK – nadal pracują bez zmian (stacjonarnie), przy zachowaniu zasad reżimu sanitarnego.

 

Zgodnie z ustaleniami MEiN: organizacja praktycznej nauki zawodu, w tym nauki dla uczniów branżowych szkół I stopnia, zostaje utrzymana na dotychczasowych zasadach.
Ponadto dyrektor szkoły nadal może organizować uczniom klas maturalnych konsultacje indywidualne lub w małych grupach.
Biorąc jednak pod uwagę wzrastający poziom zachorowań w kraju, decyzja dyrektora co do dalszych zmian organizacji pracy szkoły, podejmowana będzie na bieżąco.

Podstawa prawna:
Rozporządzenie Ministra Edukacji i Nauki z dnia 18 marca 2021 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19.

DYREKTOR
D. Bargieł-Kurowska