szkoła

 

A A A

Uwaga!!!

Drodzy Uczniowie w związku ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi zachęcamy Was do udziału w konkursie kulinarno – cukierniczym
pt. „Jajko, żurek i mazurek…”, który będzie miał formułę on-line.

Gorąco zachęcamy do zabawy

Konkurs skierowany jest do wszystkich uczniów, czyli ze wszystkich profilów zawodowych Zespołu Szkół Ekonomiczno- Gastronomicznych w Tarnowie!!!
Stwórz potrawę, deser lub wypiek cukierniczy nawiązujący do tradycji Świąt Wielkiej Nocy.

Regulamin konkursu:

1. Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach:
a. Kategoria I – potrawa słona,
b. Kategoria II – potrawa słodka – deser lub inny wyrób cukierniczy.
2. Zrób zdjęcie swojego wyrobu.
3. Wyślij nazwę dania, recepturę, sposób jego wykonania oraz fotorelację techniki wykonania na 5-6 zdjęciach do opiekuna merytorycznego konkursu na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
4. Konkurs trwa do 19 marca 2021 roku.
5. Wasze dania będą oceniali nauczyciele gastronomicznych przedmiotów zawodowych: Pani wicedyrektor Agnieszka Jarzwiec, Małgorzata Hołda, Elżbieta Teper, Zofia Januś, Elżbieta Duda – Drożdż, Barbara Jurczyk.
6. Wyniki zostaną ogłoszone 26 marca 2021 r.
7. Do Konkursu mogą zostać zgłoszone przepisy kulinarne na dania wykonane przez uczestnika.
8. Komisja, dokonując wyboru, będzie kierować się następującymi kryteriami: oryginalnością przepisu, atrakcyjnością potrawy, w tym jej wyglądem i walorami estetycznymi przesłanych zdjęć potrawy, tj. czy są dobrej jakości, czy są dobrze skomponowane i skadrowane, czy potrawa jest na nich dobrze widoczna i czy wygląda apetycznie.
9. Jedna osoba może przesłać w Konkursie kilka wyrobów konkursowych, z takim zastrzeżeniem, że tylko jedna potrawa może zwyciężyć w Konkursie.

Zachęcamy do zabawy!
Organizatorzy