szkoła

 

A A A

W dniu 4 marca, uczniowie klas gastronomicznych poznali znakomitego kucharza Łukasza Grabowskiego - szefa kuchni Sala Bankietowa Allegra, który przeprowadził profesjonalne warsztaty kulinarne.

W sumie 40 uczniów z klas 1TD, 1TDG, 1DRG, 2TT, 2TD, 3TD, 3DH i 3BK przez kilka godzin poznawało tajniki włoskiej kuchni i mogli osobiście skosztować aromatycznych potraw jednej z najbardziej popularnych kuchni europejskich. Bazowano na Makaronach Wiśnickich firmy Elmak, które sponsorował właściciel- Pan Jacek Tworzydło. Wszyscy uczestnicy byli zachwyceni umiejętnościami kucharza i tym co można wyczarować mając wiedzę dotyczącą produktów, znając techniki kulinarne oraz używając soli i pieprzu, bo tylko te przyprawy stosowano, a całą głębię smaków wydobywano z samych składników potrawy. Zapraszamy do fotorelacji.
Agnieszka Migdał

Galeria