slajd2019

A A A

Tegoroczne rydzowe święto, firmowane przez Stary Dom Zdrojowy i Stowarzyszenie Na Grzyby, odbyło się w ostatni weekend września (29-30.09.2018). Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w akademii gotowania pod okiem Pana Janusza Myjak szefa restauracji „Szósty Zmysł” krynickiego HOTELU ERIS.

Mistrz wystąpi w trzech odsłonach: w pierwszej zaprosił na scenę uczniów zaproszonych szkół, z którymi przystąpił do sporządzania potrawy zestawianej z pstrągów potokowych i wybranych smakołyków opatrzonych niebagatelnym symbolem Culinary Heritage Małopolska. W drugiej bawił się w edukucharzenie z reprezentantami psorów i wielmożnych gości, a na koniec zaś, pokazał co potrafi wyczarować samemu ze spiżarnianych ingrediencji – na oczach widzów .Przedstawiciele naszej szkoły przedstawili pstrąga w trzech odsłonach i warto było się trudzić sałatka z pstrąga wędzonego cieszyła się dużym powodzeniem wśród widowni.
ZOBACZ ZDJĘCIA

Elżbieta Teper