szkoła

A A A

23 marca 2018 roku, łącznie 36 uczniów technikum hotelarstwa i technikum żywienia i usług gastronomicznych, miało niepowtarzalną okazję zwiedzić hotel 5*położony w biznesowym i kulturalnym centrum Krakowa.

Dzięki uprzejmości pracowników sprzedaży i gastronomii hotelowej byliśmy w salach konferencyjnych, różnych pokojach i restauracji SOLFEŻ, gdzie korzystając z Super Breakfast Buffet zjedliśmy pyszne śniadanie. Szeroki wybór dań śniadaniowych i napojów zaspokoił gusta najbardziej wybrednych.Wizyta była wyjątkową lekcją poprowadzoną przez praktyków hotelarstwa i gastronomii. Mamy nadzieję, że w przyszłości i my zostaniemy takimi profesjonalistami …
Organizator: E.Teper przy współpracy R.Fior i M.Sotomskiej
ZOBACZ ZDJĘCIA

Wrażenia z wyjazdu w oczach uczniów

Zaproszenie do obiektu otrzymaliśmy od absolwentki naszej szkoły, która aktualnie pracuje w hotelowej kuchni.
Gdy dotarliśmy na miejsce, czuliśmy dużą ekscytację. Wszystko wyglądało jak w telewizji, a szyk, elegancja i ogólna atmosfera w hotelu sprawiła, że każdy z nas chciał wpasować się do tego wszystkiego przez swoje poważne i grzeczne zachowanie. Dwie panie pracujące w dziale sprzedaży, oprowadzały nas po obiekcie, ciekawie opowiadając, na czym polega ich praca, a także jak hotel działa i jak jest wyposażony.
Zobaczyliśmy sale konferencyjne, pokoje dwóch typów: standard oraz biznes. Nie mogło zabraknąć wielu rad co do przyszłego zawodu, jak i rożnych śmiesznych opowieści o niektórych gościach hotelowych. Uczniowie klas gastronomicznych mieli okazję zwiedzić kuchnie, a także poznać tajniki kucharzy Radissona.
Na końcu zaserwowano nam wiele produktów, z których mogliśmy stworzyć śniadanie dla siebie i nikt nie ukrywał jak bardzo mu smakowało.
Wycieczkę każdy uważa za bardzo udaną, gdyż wszystkim, w czasie przebywania w obiekcie, świeciły się oczy z zachwytu. Uczniowie jedynie wyobrażali sobie, że praca tutaj byłaby spełnieniem ich marzeń.

Kamila 1 TM