szkoła

A A A

Uczniowie klas gastronomicznych biorą udział w konkursach międzyszkolnych. Dobrym przygotowaniem dla nich są konkursy wewnętrzne. W dniu 01.02.18 odbył się konkurs, którego tematem były "Kasze na słono i słodko". Temat ciekawy.

Uczniowie wykazali się pomysłowością w doborze potraw z kasz. W konkursie wzięło udział 12 uczniów z klas od pierwszych do trzecich. Każdy konkurs to duże wyzwanie dla przyszłych kucharzy. Pracę naszych uczniów oceniali zawodowi kucharze, szefowie kuchni Kamil Pucharski szef kuchni w Cristal Parku, Małgorzata Wesołowska szef kuchni Restauracja U Młynarzy /sponsor nagród/ i Paweł Kras szef kuchni w pałacu Goetza. Pani Małgorzata Wesołowska i Pan Paweł Kras to absolwenci ZSEG, którzy kilka lat temu pierwsze swoje szlify zdobywali również na różnego rodzaju konkursach gastronomicznych. Konkurs wygrał Tomek Wantuch uczeń I klasy, drugie miejsce zajął Dawid Dymon uczeń II klasy a trzecie zdobył Sebastian Hebda uczeń III klasy. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
ZOBACZ ZDJĘCIA

Elżbieta Teper