W dniu 16.01.18 w Zespole Szkół Spożywczych w Krakowie odbył się Wojewódzki Konkurs Gastronomiczny w zawodach: cukiernik, kucharz i piekarz.
Uczniowie ZSEG uczestniczyli w konkursie na Najlepszego Uczniowie w Zawodzie: Cukiernik i Kucharz. W zawodzie cukiernik naszą szkołę reprezentował uczeń III zc Kamil Wytrwał, w zawodzie kucharz reprezentowali nas uczniowie IIIzk: Adam Pluta, Marcin Słowik, Kacper Szot, Tomasz Wojciechowski. Tematem przewodnim konkursu cukierniczego był ,,Powiew wiosny", konkursu kucharskiego tematem przewodnim był drób. Uczniowie we wszystkich kategoriach pisali test teoretyczny, a następnie wykonali swoje dzieła konkursowe. Cukiernicy w części praktycznej mieli do wykonania tort, ciasto bankietowe, figurki marcepanowe. Cukiernik zdobył wyróżnienie. W kategorii kucharz pierwsze miejsce zajął Kacper Szot. Pierwsze miejsce w konkursie jest równoznaczne z zakwalifikowaniem się do zawodów ogólnopolskich.
Opiekunowie mgr inż. Agnieszka Migdał, mgr inż. Elżbieta Teper