szkoła

 

A A A

Dnia 16 listopada odbył się szkolny etap XXIII Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik. W eliminacjach wzięło udział 3 uczniów wytypowanych przez nauczycieli uczących przedmiotów zawodowych gastronomicznych.

Uczniowie wykonywali część teoretyczną rozwiązując test 40 pytań oraz część praktyczną, w której sporządzali ciastka bankietowe. Zmagania uczestników oceniało jury w składzie p. Janina Grzyb, p. Agnieszka Kozioł, p. Halina Stec.
Wyniki eliminacji szkolnych:
Kamil Wytrwał 3zc – 70 pkt
Aleksandra Kocik 3zc – 63 pkt
Arkadiusz Szperka 3zc – 61 pkt
Do etapu wojewódzkiego został zgłoszony Kamil Wytrwał. Etap okręgowy odbędzie się 16 stycznia 2018 r. w Krakowie, a tematem przewodnim konkursu jest „Powiew wiosny”.