szkoła

A A A

Gdy w górach zaczyna się jesień, a opadające z drzew liście zaczynają szeleścić pod nogami to znak, że pora na rydze!

Na przełomie września i października do Wysowej Zdroju tradycyjnie zjeżdżają liczni miłośnicy grzybobrania, smakosze potraw z rydzami i wszyscy pragnący ciekawych, zajmujących rozrywek w gronie rodziny i przyjaciół. W tej pogodnej atmosferze uczniowie pod okiem wspaniałego kucharza wzięła udział w warsztatach kulinarnych pod okiem wspaniałego kucharza  p. Janusza Myjaka - szefa kuchni "Szósty Zmysł" - Hotel Spa dr Irena Eris. Temat szkolenia NA CESARSKIM STOLE. Uczniowie gotowali pod okiem mistrza ale podanie dekoracja potrawy to było już ich zadanie. Kolejnym etapem był udział w warsztatach przeprowadzonych przez wspomnianego już Janusz Myjaka i  Piotra  Paciocha. Kolejne doświadczenie kulinarne naszych uczniów. W tym spotkaniu brało udział dwóch naszych uczniów z klasy 3zk Marcin Słowik i Kacper Szot.

Zobacz zdjęcia